Desinfecterende handgel

Tijdens de corona-crisis produceert Distilleerderij Het Hogeland desinfecterende handgel. De handgel wordt gemaakt volgens een door de Wereldgezondheidsorganisatie WHO verspreidt receptuur voor lokale productie. Deze gel is vergelijkbaar met de producten die in ziekenhuizen worden gebruikt voor handhygiëne. Door het hoge alcoholpercentage van 80% blijft de gel dun en droogt het binnen 30 seconden zonder plakkerig te worden. Een klein beetje glycerine is toegevoegd om uitdroging van de huid te voorkomen.

Bestel telefonisch op nummer: 06 101 808 10

Alleen voor bedrijven, verenigingen en ZZP-ers in de regio Noord Groningen.

Spreek bij geen gehoor een bericht in. U wordt z.s.m. teruggebeld.

Afbeelding van een fles met 1 liter.
Bedrijven en verenigingen betalen 8,00 Euro excl. B.T.W. per liter.
Verpakkingen tot 5 liter zijn mogelijk.


Lokaal product

Begin maart 2020 begonnen we met de productie van duizend flessen desinfecterende handalcohol. Bij deze actie werden in verband met COVID-19 jongeren uit de buurt betrokken, zodat zij vertrouwd konden raken met goede handhygiëne. Vanwege de grote vraag in de regio blijven we de handgel maken voor de laagst mogelijke prijs.
De productie van betaalbare handgel voor de regio Noord-Groningen is een initiatief van kunstenaar en ondernemer Iebele Abel. Zie het artikel in het Dagblad van het Noorden.