Coherent StructuresMuziek uit de serie Mind over Matter
Voor de tentoonstelling Consciousness and the Law of Nature ontwierp ik een installatie dat volledig automatisch in real-time muziek componeert en ten gehore brengt op basis van metingen aan een onvoorspelbaar kwantum-fysisch systeem. Het idee hierbij is dat deze muziek harmonieus kan corresponderen met de collectieve geestelijke toestand van het publiek doordat er - zoals door sommige onderzoekers wordt beweerd - misschien sprake is van entanglement tussen de menselijke psyche en kwantum-fysische systemen.

Van deze muziek is een opname bewaard gebleven die als CD is uitgekomen onder de titel "Iebele Abel - Coherent Structures". Deze CD is inmiddels uitverkocht, maar je kunt de muziek hier nog beluisteren.

Later is hetzelfde systeem in allerlei varianten gebruikt, zoals MindFeedback Music en RT-ISMF (Real-Time Indeterminate Synthetic Music Feedback). De muziek op deze CD is, mede vanwege het gebruik van strijkinstrumenten, een van de eerste en tegelijkertijd een van de meest toegankelijke stukken muziek die dit systeem heeft geproduceerd.

Grote zaal, Pulchri (Den Haag, 2009)
Meditatie op het sterven (psychokinese experiment) 
7 panelen glicee op dibont
Iebele Abel, 2009
Mesdag Zaal, Pulchri Studio Den Haag